- karagO έγραψε:
Σήμερα παρατήρησα στην ανάλυση της μισθοδοσίας μου ότι παρακρατείται από το μισθό μου το ποσό των 25 ευρώ για συνδρομή στην Ένωση Δικαστών. Γνωρίζει κανείς πόσο τακτικά γίνεται η παρακράτηση (προσωπικά, δε λαμβάνω εκκαθαριστικό της μισθοδοσίας μου κάθε μήνα για άγνωστο ακόμα λόγο) και για πόσους μήνες το χρόνο; Επίσης, και ίσως το βασικότερο κατ΄ εμέ, δε θα έπρεπε να είχα δώσει την έγκρισή μου για να γίνεται αυτή η παρακράτηση από το μισθό μου; Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή μας στις δικαστικές ενώσεις; Είχα την εντύπωση πως δεν είναι.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
Καλό Πάσχα σε όλους!
H συνδρομή είναι 100 ευρώ το χρόνο.
Η παρακράτηση γίνεται κανονικά κάθε μήνα. Πιθανόν σε εσάς να γίνεται κάθε τετράμηνο (25*4=100).
Η εγγραφή στην ΕΔΕ είναι
προαιρετική και σε κάθε περίπτωση για να γίνει παρακράτηση θα πρέπει να έχει δοθεί
έγκριση του μισθοδοτούμενου. Δυστυχώς οι εκκαθαριστές θεωρούν αυτονόητη τη συμμετοχή στην ΕΔΕ και ακόμα πιο αυτονόητη την παρακράτηση. Γνωρίζω συνάδελφο
μη εγγεγραμμένη στην ΕΔΕ στην οποία γινόταν παρακράτηση και το διεπίστωσε όλως τυχαίως
Δείτε και το καταστατικό της ΕΔΕ για αυτό το θέμα (https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxkaWthc3Rpc2dyfGd4OjJhOTJjNTJiNTE5NjM1ZTc&pli=1)
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα